Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημέρα Αθλητισμού – Δράση “Τα όριά μας”

17 Οκτωβρίου 2023 @ 09:00 - 12:30

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Ημέρας Αθλητισμού θα μεταβούμε στον Αστέρα – Δημοτικός Κινηματογράφος  πεζοί, όπου θα παρακολουθήσουμε την προβολή της τανίας  “Τα Όρια Μας” και τη συμμετοχή στη συζήτηση που ακολουθεί με τον Paralympian & Ironman, Γιάννη Χατζήμπεη.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας αθλητής µε αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που ο ίδιος έχει κάνει ποτέ: ένα IRONMAN. Πρόκειται για µια από τις πιο εξαντλητικές ψυχοσωματικές δοκιμασίες που μπορεί ν’ αντέξει κανείς έναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86 χλµ. κολύμβησης, 180 χλµ. ποδηλάτου και 42,2 χλµ. ενός µαραθωνίου, σε µια μέρα.ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, όμως, δεν είναι μόνο µια ταινία για το τρίαθλο ή για την προσωπική ιστορία του πρώτου Έλληνα αθλητή µε αναπηρία που ολοκλήρωσε τον άθλο του IRONMAN.Είναι µια ταινία µε χιούμορ και αισιοδοξία, που μιλά επίσης για τον τρόπο που ο αθλητισμός επηρεάζει µια οικογένεια, γεφυρώνοντας την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς. Aναδεικνύει την οπτική των παιδιών, που μέσα από τον αθλητισμό, προσπαθούν να αντιληφθούν την ιδέα της υπέρβασης των ορίων μας, που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους.

Η ταινία, επιλέχθηκε και βραβεύτηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές στις καλύτερες αθλητικές ταινίες στο κόσμο στον τελικό των 20 Φεστιβάλ στο Μιλάνο στις 13 Νοεμβρίου του 2022 !
Τα Όρια μας“, είναι μία ταινία με δράση, χιούμορ, αγωνία και συναίσθημα. Είναι ιδανική για να εμφυσήσει στα παιδιά, εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας.
Επίσης τα παιδιά, θα μπουν στη διαδικασία να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες συμμαθητών τους με διαφορετικότητα αλλά και θα αναπτερώσει το ηθικό εκείνων που μπορεί να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή μαθησιακής ή σωματικής πρόκλησης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Οκτωβρίου 2023
Ώρα:
09:00 - 12:30

Διοργανωτής

5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας
Τηλέφωνο:
2102773800
Email:
mail@5gym-n-ionias.att.sch.gr
Ιστότοπος:
http://5gym-n-ionias.att.sch.gr/wordpress

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικός Κινηματογράφος Αστέρας
σκληπιού 4
Νέα Ιωνία 14231, Αττική 14231 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2102712640
Ιστότοπος:
https://neaionia.gr/dimotikos-kinimatografos-asteras